lauantai 27. toukokuuta 2017

Minun Kiiminkini kuvina -kotiseutukuvakilpailu

Minun Kiiminkini kuvina -kotiseutukuvakilpailu

Kiiminki-Seura ry teki kotiseutupuuta Kiiminki-päivillä 2016. Tuolloin toripäiväkävijät saivat halutessaan kirjoittaa puun lehteen sanan tai asian, joka heidän mielestään parhaiten kuvaa Kiiminkiä.

Nyt haastamme kaikki kotiseudun ystävät kuvittamaan näitä lehvästöön koottuja sanoja! Valitse niistä sinulle sopiva sana tai asia (kts. lista alempaa), sitä mielestäsi kuvaava paikka, tilanne tai tunnelma, ota valokuva, ja toimita kuva jpg-muodossa meille. Voit osallistua myös useamman kuvan voimin!

Minun Kiiminkini kuvina -valokuvista parhaat valitsee tuomaristo. Tulokset julkistetaan lokakuussa, ja kuvista kootaan näyttely Kiimingin kirjastoon. Kiiminki-Seura ry pidättää itsellään oikeuden käyttää kuvia painotuotteissaan kuvaajan nimi tai nimimerkki mainiten.

Otamme kuvia vastaan 15.9.2017 saakka osoitteessa auusitalo1(a)gmail.com. Samasta osoitteesta saatte tarvittaessa lisätietoa kilpailua koskien. Liitäthän osallistuvan kuvan mukaan kuvaajan yhteystiedot sekä pienen kuvauksen kuvaamastasi kotiseutusanasta. Huomioithan, että voit osallistua vain itse ottamallasi valokuvalla. Saat sähköpostitse kuittauksen vastaanotettuamme kilpailukuvasi.

”Minun Kiiminkini kuvina” noudattaa Suomen Kotiseutuliiton omaa, Suomi 100 -juhlavuoden ”Rakkaudesta kotiseutuun” – ohjelmakokonaisuutta.

Tied. Kiiminki-Seura ry
Pentti Jokikokko, puheenjohtaja
Anu Uusitalo, sihteeri



Kiiminki-Seura ry
Kotiseutupuun sanat satunnaisessa järjestyksessä ja ilman kertoimia

Koti
Kotipaikka
Kirjasto
Kiiminki
Alatalo
Uinti avannossa Kiiminkijoessa
Huttukylä
Joki
Luonto
Koiteli
Rieska
Kalamäki
Koulunpiha
Rakennus
Peukaloisen lampi
Hirvi
Joutsenet
Marjat
Hannus
Jääli
Jäälin monttu
Hyvä asuinpaikka
Rauhallisuus
Kirkko
Paras paikka
Syntymäpaikka
Jäälinjärvi
Kiiminkipäivät
Puhdas luonto
Oulun portaalla
Äiti ja isi
Yhteisöllisyys
Kalkkialueen kasvimaailma
Cappas-teatteri
Kuntosali
Terveyskeskus
Seurakunta
Lukio
Alakylä
Koulu
Vesainen
Maaseutu keskellä kaupunkia
Tikankontti
Mummula

Tuoreessa muistissa

Tuoreessa muistissa
Kiiminki-Seura osallistui 1.12.2013 Kiimingin seurakunnan Joulupolkuun toteuttamalla tapahtuman Jäälintalon pihapiirissä Heikkisentiellä. Paikalle saapui kaikkiaan nelisenkymmentä henkeä muistelemaan talon entistä elämää ja tapahtumia. Jäälintalo on yli 100-vuotias talovanhus. Talo on sijainnut Oulusta Kuusamoon kulkeneen talvitien varrella ja toiminut näin myös matkalaisten levähdys- ja kestityspaikkana. Rakennuksen omistaja Matti Virta kertoi Jäälin tilan historiasta oman sukunsa osalta. Matti Virran isoisä osti talon tiluksineen 1930-luvulla. Isoisä Virta oli lestadiolaisen herätysliikkeen innokas puuhamies ja talon pirtissä ja kesäisin myös elosuojassa pidettiin seuroja. Virta myi rantatontteja kaupunkilaisille tuttavilleen. Rantaan nousikin komea huvilarivistö. Kesäisin kulki Virran talolle Oulusta oma linja-autovuoro, joka kyyditsi huvila-asukkaita. Mielenkiintoista tarinaa kuulimme myös Tenho Jaakolalta, jonka vanhemmat ostivat Jäälintalon Virralta, kun Virta oli kunnostanut entisen  tallirakennuksen itselleen kesäasunnoksi. Jaakolan perheen nuorin tytär on syntynyt talossa vuonna 1962. Isä-Jussi haki kätilö Aino Korhosen mopedikyydillä Kiimingistä avustamaan kotisynnytyksessä. Myöhemmin Virta osti Jäälintalon takaisin Jaakolalta. Nuotion äärellä kävi innostunut puheensorina, kun nuoruuden tutut tapasivat toisiaan pitkästä aikaa. Mirja Mikkonen oli valmistanut taikinan, josta kukin sai paistaa tikkupullaa tulen loimussa. Tarjolla oli myös lämmintä glögiä. Ikävää oli se, että taloon ja muihin pihan rakennuksiin oli murtauduttu, ja rikottu sekä sotkettu paikkoja. Kuva (C) R. Polvi